Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Tünet egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bionformatikai rendszert állítottunk az Ön gyógyulásának szolgálatába. Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára!

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás
– azonnali leletelérés

Részletek

Mesterséges intelligenciával támogatott, videodermatoszkópos vizsgálattal kombinált bőrrák szűrés és teljes test digitális bőrdiagnosztikai vizsgálatok 

A legkorszerűbb egészségügyi ellátásban alkalmazott mesterséges intelligenciával támogatott orvosi döntéshozatal alapjait az a tény teremti meg, hogy az orvosi műszerek digitalizációjával ma már annyi adatot lehet kinyerni és tárolni az emberi szervezet működésével, elváltozásaival kapcsolatban, hogy azt az emberi agy önmagában képtelen feldolgozni.  Így a pontosabb, precíziós diagnosztikához érdemes igénybe venni a mesterséges intelligencia fáradhatatlan erejét. 

A klinikai gyakorlatban kimagasló eredményeket hozott a nagy nemzetközi adatbázisokra alapozott úgynevezett mély tanulási módszert alkalmazó technológia. Viszont az eddigi tapasztalatok alapján az is egyértelművé vált, hogy az algoritmusok finomításához emberi szupervízióra, az adott szakterülethez jól értő szakemberre van szükség!

Azaz a mesterséges intelligencia nem helyettesíti az orvost, hanem különleges képességekkel segíti a szakember munkáját és a precízebb diagnózis felállítását.

Így lehetőséget teremt arra, hogy Szakértőink:

 • jobban oda tudjanak figyelni a Pácienseinkre
 • hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátásukat
 • segít a prioritások felállításában illetve annak megállapításában, hogy kinek van szüksége azonnali segítségre.

A mesterséges intelligencia – a különböző jó vagy rosszindulatú bőrelváltozásokat, anyajegyeket részleteiben elemző algoritmus segítségével – a pontos, precíziós diagnosztikát jelentős mértékben elősegítő olyan döntéstámogatást biztosít, amelyet a nagy nemzetközi adatbázisokban található vizsgálati eredmények integrált elemzése tesz lehetővé.

Napjainkban a változó környezeti hatások és felgyorsult életmódunk miatt fontosabbá vált a rendszeres bőrrák szűrés, mint valaha. Az amerikai Mayo Klinika vizsgálatai közel 140 000 ember adatainak az elemzése alapján megállapították, hogy az 1970-es évekhez képest az elmúlt évtizedben a festéksejtes bőrrák, a melanoma előfordulása drámai mértékben,  24-szeresére (!) növekedett a fehér bőrű nők és 4,5-szeresére a 40-60 év közötti fehér bőrű férfiak esetében.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

A vizsgálat lépései

Hogyan zajlik a komplex, mesterséges intelligenciával támogatott anyajegyszűrés a CMC Déli Klinikán?

 1. A bőrrák szűrés során első lépésben a vizsgálatot végző szakemberünk pontosan feltérképezi a Páciens bőrrák kialakulására vonatkozó kórelőzményeit, rizikófaktorait.

2. Majd a Páciensről tetőtől talpig nagy felbontású fénykép sorozatot, elektronikus bőrtérképet készítünk egy magas felbontású kamerával. Így digitálisan rendelkezésünkre állnak azok a felvételek, melyekről pontosan vizsgálhatóak, és a későbbiekben is precízen azonosíthatóak lesznek a rögzített anyajegyek, bőrelváltozások. A folyamat egy 20, különböző pozícióban végrehajtott – teljesen fájdalom és kockázatmentes – fényképezési eljárásból áll, melyet csúcstechnológiás, nemzetközi adatbázisokkal is összekötött rendszerünk segítségével személyre szabottan végzünk. Ezzel elkészül a teljes test digitális bőrtérképe. A vizsgálat során a testen található összes anyajegy és bőrelváltozás egy digitális bőrtérképre kerül, amely a továbbiakban pontos alapot teremt arra, hogy precízen kövessük és összehasonlítsuk az anyajegyek változásait, valamint korán felismerjük az új bőrelváltozások kialakulását, vagy a korábbi anyajegyek színének, alakjának, méretének a megváltozását.

3. A további vizsgálatot igénylő anyajegyekről, a bőrrák szempontjából gyanús bőrelváltozásokról külön-külön videodermatoszkópos felvételeket készítenek szakembereink. Klinikánkon fontos szempont, hogy videodermatoszkópos vizsgálattal részletesen feltérképezzük a rejtett, “problémás” régiókat (pl. hajas fejbőr, talp, hajlatok stb) is.  Majd az így elkészített teljes test digitális bőrtérkép  plusz a videodermatoszkópos vizsgálat anyaga specializált technológiával részletesen a nemzetközi irányelvek alapján standardizált orvosi kiértékelésre és szakmai véleményezésre kerül 2-5 munkanapon belül.

A továbbiakban a CMC Déli Klinika® mesterséges intelligenciával támogatott anyajegyszűrő illetve bőrrákszűrő diagnosztikai rendszerének egy speciális – nemzetközi adatbázisokkal és világszerte vezető bőrgyógyászati klinikákkal is összekötött – szoftvere részletesen kielemzi a teljes bőrfelszínen található bőrelváltozásokat és bejelöli, ráirányítja a figyelmet azokra az anyajegyekre, bőrelváltozásokra, amelyek további vizsgálatot és elemzést igényelnek, vagy azokra amelyek a korábban rögzített digitális bőrtérképpel összehasonlítva gyanúsan megváltoztak.

A mesterséges intelligenciával támogatott, videodermatoszkópos vizsgálattal kombinált       teljes test bőrrák szűrés árai: 

1-15 anyajegy videodermatoszkópos vizsgálatával 36 000 Ft
1-30 anyajegy videodermatoszkópos vizsgálatával 42 000 Ft
1-50 anyajegy videodermatoszkópos vizsgálatával 46 000 Ft
50 anyajegy fölötti videodermatoszkópos vizsgálattal 60 000 Ft

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

 

Teljes testfelületet feltérképező digitális technológia

A CMC Déli Klinika® Bőrrák Diagnosztikai Központjában a teljes testfelszínt digitálisan  feltérképezzük és szükség esetén akár 140-szeres nagyítással kielemezzük, így vezető specialistáink és szakorvosaink átfogó képet kapnak arról, hogy vannak-e és ha igen milyen területe(ke)n problémás, kezelést igénylő anyajegyek, vagy egyéb bőrelváltozások.

A mesterséges intelligencián alapuló csúcstechnológiának és az anyajegyek, bőrrákok diagnosztikájában tapasztalt szakembereinknek  köszönhetően gyors és pontos diagnózist, szükség esetén személyre szabott kezelést, esztétikai bőrsebészeti megoldásokat is biztosítunk, így javítva a páciens gyógyulásra való esélyeit. A sokrétű tanulási folyamattal rendelkező diagnosztikai eszközeink arra is lehetőséget nyújtanak, hogy különböző algoritmusok segítségével meghatározzuk egy elváltozás jó- vagy rosszindulatú típusát. A nagy felbontású képek digitális rögzítésén, valamint a mesterséges intelligencia által nyújtott értékeléseken túl az automatizált képalkotás előnye, hogy a bőrrákkal kapcsolatban rizikóbecslést is tudunk végezni.

A német fejlesztésű, világszerte már több tízezer páciens esetében bizonyított pontosságú elemző rendszer – egy speciális, számítógép-vezérelt, nagy felbontású kamerával ellátott diagnosztikai rendszer – az anyajegyek precíziós elemzésére kifejlesztett mesterséges intelligenciával dolgozik.

Az intelligens csúcstechnológiát alkalmazó rendszer:

 • összeköttetésben van a jelenleg világszerte több százezer anyajegyet feldolgozó és elemző nemzetközi diagnózis-adatbázissal és számos vezető bőrgyógyászati klinikával
 • napról-napra folyamatosan fejlődik
 •  így rendkívül precíz diagnosztikát, kimagaslóan pontos előrejelzéseket
 • valamint az anyajegyek változásának pontos nyomon követhetőségét biztosítja a
  CMC Déli Klinika® bőrgyógyász – onkológus – onko-dermatológus – plasztikai bőrsebész – bőrpatológus szakemberei számára.
A mesterséges intelligencia jelentősége a bőrrák szűrésben, az anyajegyek, bőrelváltozások pontos diagnosztizálásában
...tovább olvasom🔎

A legkorszerűbb egészségügyi ellátásban alkalmazott mesterséges intelligenciával támogatott orvosi döntéshozatal alapjait az a tény teremti meg, hogy az orvosi műszerek digitalizációjával ma már annyi adatot lehet kinyerni és tárolni az emberi szervezet működésével, elváltozásaival kapcsolatban, hogy azt az emberi agy önmagában képtelen feldolgozni.  Így a pontosabb, precíziós diagnosztikához fontos igénybe venni a mesterséges intelligencia fáradhatatlan erejét, amely gyorsabb, pontosabb, nem hagy figyelmen kívül semmit, nincsenek rossz napjai és nem fárad el.

A klinikai gyakorlatban kimagasló eredményeket hozott a nagy nemzetközi adatbázisokra alapozott úgynevezett mély tanulási módszert alkalmazó technológia.

A saját magát folyamatosan képező rendszer az adatbázisok adatait felhasználva pontosabb diagnózisra képes, mint az ember.  Viszont az eddigi tapasztalatok alapján az is egyértelművé vált, hogy az algoritmusok finomításához emberi szupervízióra, az adott szakterülethez jól értő szakemberre van szükség.

Azaz a mesterséges intelligencia nem helyettesíti az orvost, hanem különleges képességekkel segíti a szakember munkáját és a precízebb diagnózis felállítását.

Így lehetőséget teremt arra, hogy Szakértőink:

 • jobban oda tudjanak figyelni a Pácienseinkre
 • hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátásukat
 • segít a prioritások felállításában illetve annak megállapításában, hogy kinek van szüksége azonnali segítségre.

A mesterséges intelligencia – a különböző jó vagy rosszindulatú bőrelváltozásokat, anyajegyeket részleteiben elemző algoritmus segítségével – a pontos, precíziós diagnosztikát jelentős mértékben elősegítő olyan döntéstámogatást biztosít, amelyet a nagy nemzetközi adatbázisokban található vizsgálati eredmények integrált elemzése tesz lehetővé.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

Videodermatoszkópos vizsgálat

A rendszerben található videodermatoszkóp a számítógéppel összekötve működik, polarizáló fényt használ, és egy nagyfelbontású, speciális optika segítségével 30-40 szeres nagyítással tudja segíteni a szakorvosok munkáját, miközben az az anyajegyeket vizsgálja. A fejlett technikai eszköz jelentős szakmai támogatást jelent tekintettel arra, hogy az esetleges bőrelváltozások során az adott anyajegy színvariációja, finom struktúrája, szimmetriája vagy környezethez való viszonya, illetve pigmentszerkezete lényegesen pontosabban vizsgálható lesz annál, mintha az orvos szabad szemmel mérné fel a jellemzőket.

A teljes vizsgálati anyag digitálisan rögzítésre kerül, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pontos vizsgálati eredményeket, bőrfelületről készített fotókat a későbbi kontroll vizsgálatokhoz, ellenőrzésekhez elmentjük, előhívhatóvá tesszük, ezzel lehetőséget adva arra, hogy a szakorvos pontosan összehasonlítsa, elemezhesse az elmúlt időszakban lezajlott folyamatokat, változásokat.

Már az eddig felsorolt fejlesztések is jelentősen hozzájárulnak az eljárások precízebbé tételéhez, de az új rendszer itt nem áll meg: a videodermatoszkópot ugyanis egy elemzőprogrammal is ellátták, aminek során mesterséges intelligencia segítségével válnak észlelhetővé a problémásnak ítélt anyajegyek. Az új technológia tehát nem csupán a legkisebb elváltozások nagyfelbontású megjelenítésére alkalmas, hanem a későbbi összehasonlító-elemzéseken túl még abban is segítséget nyújt, hogy mely problémás területekre érdemes fokozottan figyelnünk.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy még a legfejlettebb diagnosztikai rendszerek és a csúcstechnológiát alkalmazó orvostechnológiai eszközök sem képesek a teljes emberi szervezetet a maga komplexitásában feltérképezni, hiszen a szervezetünkben minden-mindennel összefügg, nem is beszélve a szervezetünk működését nap mint nap befolyásoló környezeti, (epi)genetikai és pszichés tényezők sokaságáról.

Mindezek kapcsán az eredmények személyre szabott kiértékeléséhez és a komplex megítéléséhez, valamint a további  teendők (egyéni kezelés, nyomon követés, stb.) meghatározásához  nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekre van szükség.

A CMC Déli Klinika Bőrrák Diagnosztikai Központjában® nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, vezető bőrgyógyász – onkológus – onko-dermatológus – esztétikai bőrsebész – bőrpathológus szakorvosai állnak rendelkezésre 

 • az anyajegyek szűrésében, rendszeres nyomon követésében
 • a különböző bőrelváltozások precíziós diagnosztikájában és szakszerű kezelésében
 • rejtett, vagy nehezen felismerhető helyeken lévő anyajegyek illetve egyéb bőrelváltozások pontos diagnosztizálásában és nyomon követésében
 • a bőrdaganatok illetve a bőrrákok gyors és precíz felismerésében, személyre szabott kivizsgálásában, kezelésében és rendszeres kontrolljában
 • az anyajegyek, bőrelváltozások plasztikai sebészeti eltávolításában
 • az eltávolított sejtek, szövetek gyors és alapos szövettani kielemzésében, szükség esetén komplex genetikai diagnosztikájában
 • valamint a bőrrákok egyéni rizikóelemzésen alapuló megelőzésében, prevenciójában

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

Személyre szabott bőrrák megelőzési és kezelési stratégia

A CMC Déli Klinika® mesterséges intelligenciával támogatott anyajegyszűrő illetve bőrrák szűrő diagnosztikai rendszerének egy speciális – nemzetközi adatbázisokkal és világszerte vezető bőrgyógyászati klinikákkal is összekötött – szoftvere részletesen kielemzi a teljes bőrfelszínen található bőrelváltozásokat és bejelöli, ráirányítja a figyelmet azokra az anyajegyekre, bőrelváltozásokra, amelyek további vizsgálatot és elemzést igényelnek, vagy azokra amelyek a korábban rögzített digitális bőrtérképpel összehasonlítva gyanúsan megváltoztak.

Vezető főorvosaink a Páciens kórelőzményeit, egyéni rizikófaktorait, valamint a vizsgálat során rögzített adatokat részletesen elemzik és kiértékelik, amely alapján elkészítik a specializált, Személyre szabott szakértői összefoglalót, amely tartalmazza:

 • a vizsgálati eredmények részletes, szakértői elemzését
 • a Páciens egyéni rizikóját befolyásoló tényezőket
 • a kórelőzmény, egyéni rizikófaktorok illetve a vizsgálati eredmények alapján megfogalmazott szakértői javaslatokat
 • a különböző bőrelváltozások megfelelő nyomon követésére vonatkozó javaslatokat
 • az esetleges műtéti javaslato(ka)t
 • személyre szabott javaslatokat a bőrrák megelőzés illetve az egyéb bőrelváltozások megfelelő kezelése kapcsán
 • a kontroll vizsgálat javasolt időpontját.

Az írásbeli Szakértői összefoglaló elkészítését 2-5 munkanapon belül vállaljuk, amelynek kiegészítéseként a további teendők részletes megbeszélésére – bőrgyógyászati, onkológiai, onko-dermatológiai, esztétikai bőrsebészeti – Szakértői konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

Anyajegyek és egyéb bőrelváltozások diagnosztizálása, kezelése, kontrollja, nyomon követése

A CMC Déli Klinika®  mesterséges intelligenciával támogatott anyajegyszűrő illetve bőrrák szűrő diagnosztikai rendszerének egy speciális – nemzetközi adatbázisokkal és világszerte vezető bőrgyógyászati klinikákkal is összekötött – rendszere részletesen kielemzi a teljes bőrfelszínen található összes anyajegyet és egyéb bőrelváltozást valamint bejelöli, ráirányítja a figyelmet azokra az anyajegyekre, bőrelváltozásokra, amelyek további vizsgálatot és elemzést igényelnek, vagy azokra amelyek a korábban rögzített digitális bőrtérképpel összehasonlítva gyanúsan megváltoztak.

A bőrünkön jelentkező bőrelváltozások, szemölcsök, bőrkinövések, pigment foltok, anyajegyek rendkívül sokfélék lehetnek, így a CMC Déli Klinika® bőrgyógyász-kozmetológus – allergológus – esztétikai bőrsebész specialistái a Páciens bőrtípusa, panaszai illetve az elváltozás jellege alapján személyre szabott, egyedi kezelési megoldás(oka)t javasolnak a klinikánkon elérhető komplex terápiás lehetőségek, beavatkozások közül (a cryokezeléstől, a svájci precíziós technológián alapuló kezeléseken át az elektrokauteres, rádiófrekvenciás, valamint esztétikai/plasztikai sebészeti eltávolítás illetve esztétikai helyreállító/rekonstrukciós beavatkozásokig).

A jóindulatú bőrelváltozásokat (szemölcs, fibróma, lipoma, öregségi szemölcs, uszodaszemölcs, vírusos szemölcs pl. verruca vulgaris, seborrhoeás keratosis stb) elsősorban esztétikai okokból, a megváltozott, gyanús anyajegyeket viszont a bőrrákok megelőzése és/vagy sok esetben életmentő kezelése miatt KIEMELTEN FONTOS SZAKSZERŰEN ELTÁVOLÍTANI

 • különösen az irritációnak kitett helyen lévő festékes anyajegyeket
 • vagy ha megváltozik a már meglévő anyajegyek mérete, színe, alakja, azaz megnövekszik, asszimetrikussá vagy elmosódott szélűvé válik és/vagy ha az anyajegy váladékozni, viszketni, vagy vérezni kezd!

A CMC Déli Klinika® esztétikai/plasztikai bőrsebész, daganat sebész illetve bőrpatológus specialistái készséggel állnak rendelkezésre:

 • az anyajegy(ek) gyors, precíz és fájdalommentes eltávolításában, ami azért (is) NAGYON FONTOS, mert arról, hogy az adott anyajegy jóindulatú elváltozás-e, vagy az agresszív és a szervezetben gyorsan áttéteket képező bőrrákok (melanoma, festéksejtes bőrrák) csoportjába tartozik-e csak az eltávolított anyajegy gondos pathológiai/szövettani vizsgálata ad megbízható és pontos információt! 
 • az eltávolított anyajegyek gyors, pontos és megbízható pathológiai (szövettani) diagnosztikájában
 • genetikai, vagy molekuláris diagnosztikai vizsgálataiban
 • valamint szükség esetén a megfelelő esztétikai eredmény elérése érdekében speciális helyreállító (rekonstrukciós) műtéti technikák alkalmazásával biztosítják az esztétikus, minimális hegképződéssel járó, gyors gyógyulást

A műtét előtti szakorvosi értékelés/vizsgálat során esztétikai bőrsebész, daganat sebész  specialistáink részletes és személyre szabott tájékoztatást nyújtanak a javasolt műtéttel, érzéstelenítéssel, illetve a gyógyulással kapcsolatban.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

A DIAGNOSZTIZÁLT, DIGITÁLISAN RÖGZÍTETT BŐRELVÁLTOZÁSOK NYOMON KÖVETÉSE, A BŐRRÁK SZEMPONTJÁBÓL GYANÚS, PROBLÉMÁS ANYAJEGYEK KONTROLL VIZSGÁLATA

 • A nyomon követés, kontroll vizsgálat során a vizsgálatot végző szakemberünk első lépésben részletesen áttekinti a Páciens kórelőzményeit, valamint az előző vizsgálat(ok) eredményeit, digitálisan rögzített képi anyagait.
 • Majd tetőtől talpig ismét egy nagy felbontású fénykép sorozatot, elektronikus bőrtérképet készítünk a speciális, magas felbontású kamerával. A vizsgálat során a testen található összes anyajegy és bőrelváltozás egy digitális bőrtérképre kerül, így lehetőség van arra, hogy objektív módszerrel pontosan összehasonlítsuk az anyajegyek változásait, valamint korán felismerjük az új bőrelváltozások kialakulását, vagy a korábbi anyajegyek színének, alakjának, méretének a megváltozását. 
 • A CMC Déli Klinika mesterséges intelligenciával támogatott anyajegyszűrő illetve bőrrák szűrő diagnosztikai rendszerének egy speciális – nemzetközi adatbázisokkal és világszerte vezető bőrgyógyászati klinikákkal is összekötött – szoftvere részletesen kielemzi a teljes bőrfelszínen található bőrelváltozásokat és bejelöli, ráirányítja a figyelmet azokra az anyajegyekre, bőrelváltozásokra, amelyek további vizsgálatot és elemzést igényelnek, vagy azokra amelyek a korábban rögzített digitális bőrtérképpel összehasonlítva gyanúsan megváltoztak.
 • A további vizsgálatot igénylő anyajegyekről, a bőrrák szempontjából gyanús bőrelváltozásokról külön-külön videodermatoszkópos felvételeket készítenek szakembereink, amelyek digitálisan rögzítésre és archiválásra kerülnek. Klinikánkon fontos szempont, hogy videodermatoszkópos vizsgálattal részletesen feltérképezzük a rejtett, “problémás” régiókat (pl. hajas fejbőr, talp, hajlatok stb) is.  Majd az így elkészített teljes test digitális bőrtérkép  plusz a videodermatoszkópos vizsgálat anyaga specializált technológiával részletesen a nemzetközi irányelvek alapján standardizált kiértékelésre kerül.
 • Az írásbeli Szakértői összefoglaló elkészítését 2-5 munkanapon belül vállaljuk, amelynek kiegészítéseként a további teendők részletes megbeszélésére – bőrgyógyászati, onkológiai, esztétikai bőrsebészeti – Szakértői konzultációs lehetőséget is biztosítunk.
 • A javasolt kontroll vizsgálati időpontokat nyilvántartjuk, követjük – Pácienseinket előzetesen írásban kiértesítjük a közeledő, aktuális kontroll vizsgálattal kapcsolatban.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

A Bőrrák Diagnosztikai Központ speciális lehetőségei

A CMC Déli Klinikán elvégzett bőrrák szűrés során a standardizált orvosi kiértékeléssel gyanúsnak vagy problémásnak ítélt elváltozással kapcsolatban Pácienseinknek igény esetén igénybe vehetnek:

 • hazai vagy akár nemzetközi szakértői véleményezést, vagy másodvéleményezést
 • soron kívüli, precíz esztétikai bőrsebészeti eltávolítást
 • további gyors és teljes körű bőrrák diagnosztikát/kivizsgálást, beleértve az eltávolított anyajegy, bőrelváltozás specialista bőrpathológus által végzett kiértékelését, szükség esetén precíziós genetikai, molekuláris diagnosztikai vizsgálatait
 • vezető szakértőkből álló specialistáink egyeztetett véleményét a legoptimálisabb, személyre szabott kezelési stratégia meghatározásához illetve a gyógyulási, kezelési eredmények rendszeres nyomon követéséhez

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

Mikor keresse fel a CMC Déli Klinika Bőrrák Diagnosztikai Központot?

Mivel az utóbbi években drámai módon megemelkedett a halálos bőrrákok (melanoma malignum) előfordulási gyakorisága így általában mindenkinek, de kifejezetten a fehér bőrű/kékszemű/szőke és vöröshajú Pácienseknek javasolt a CMC Déli Klinika® szakemberei által végzett gyors, teljesen fájdalommentes és precíz diagnosztikát biztosító mesterséges intelligenciával támogatott bőrrákszűrésre időpontot foglalni

KÜLÖNÖSEN FONTOS minden olyan Páciensnek legalább évente egyszer, rendszeresen elvégeztetni a mesterséges intelligenciával támogatott bőrrák szűrést:

 • akinek a munkája vagy a szabadideje során a bőre gyakran van kitéve napsugárzásnak, sokat tartózkodik napon, gyakran napozik – FONTOS TUDNI, hogy a „bőrünk nem felejt”, azaz összeadódik a bőrünket ért összes UV sugárzás hatása
 • aki hajlamos a leégésre, gyorsan és könnyen megpirul a bőre
 • aki – akár csak alkalmanként – szoláriumba jár
 • akinek a családjában már előfordult bőrrák, bőrdaganat (melanoma-festéksejtes bőrrák, spinalioma, basalioma stb)
 • akinek sok anyajegye van
 • akinek szabálytalan alakú vagy formájú anyajegyei vannak
 • akinek szeplős, foltos a bőre
 • akinek új, vagy megváltozott küllemű, vagy megsérült anyajegyük vagy anyajegyeik van(nak)
 • akinek az anyajegye(i) olyan helyen vannak, ami gyakori dörzsölésnek van kitéve [/accordion]

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy anyajegyeink jellemzői – színük, méretük, számuk -is változhatnak, ezért kiemelt figyelmet kell szentelni a rendszeres ellenőrzésükre, hiszen egy rosszindulatú bőrelváltozás időben történő diagnosztizálása életet is menthet!

Továbbá javasolt felkeresni a CMC Déli Klinika® Bőrrák Központját amennyiben:

 • gyors, pontos, szakszerű kivizsgálást, diagnózist és/vagy szakvéleményt szeretnének kérni a bőrelváltozásaikkal, anyajegyeikkel kapcsolatban
 • anyajegyüket esztétikai bőrsebész specialistáinkkal szeretnék eltávolíttatni
 • precíziós genetikai, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat szeretnének
 • vagy a legoptimálisabb kezelési stratégia megválasztásához szeretnék kérni bőrgyógyász – onkológus – onko-dermatológus – esztétikai bőrsebész – bőrpathológus specialistáink egyeztetett véleményét (CMC-TEAM® vélemény)
 • egyéni rizikóelemzést szeretnének kérni és részt venni a Magyarországon egyedülálló komplex, rákmegelőző prevenciós programunkban

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

 

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek

Zavaró apróság a bőrön, vagy életveszélyes jelzés?
Amit a májfoltokról tudni kell
...tovább olvasom
🔎

💡A májfoltok a túlzott melanin termelés következményeiként alakulnak ki.
Amikor a bőr intenzív napsugárzásnak van kitéve, a szervezet több melanint termel, mely a bőr színét meghatározó festékanyag. Szerepe a bőrben, hogy  védjen  ultraibolya-sugárzás káros hatásaitól. Az extra melanin termeléssel felszaporodó, elsősorban barna, esetenként sárgásbarna vagy kékesszürke pigmentek okozzák ezeket a jól ismert foltokat. Nevezhetjük öregségi foltnak, pigmentfoltnak, vagy szakmai nyelven solaris lentigo-nak, melyben a Hölgyek 90%-a érintett 20 és 50 éves kor között .

Az említett foltok főként a napsugárzásnak kitett területeken jelennek meg: az arcon, nyakon, vállakon, karokon, kézfejen, lábfejen. Továbbá a terhesség – a hormonális változások következtében – is hajlamosít a kialakulásukra, ekkor gyakran melazma-ként emlegetik.

További hajlamosító tényezők:

 • napégés
 • szolárium
 • világos bőr
 • 40 év feletti életkor

A probléma azonban az, hogy a májfoltokat nem egyszerű megkülönböztetni a melanomától, vagyis a festéksejtes bőrráktól, amely a bőr egyik legrosszindulatúbb daganata!

Miért fontos a bőrgyógyászati vizsgálat, amikor új pigmentfoltok jelennek meg bőrünkön?

Mert a májfolt(ok) gyakran egy rákmegelőző állapothoz, az úgynevezett aktinikus keratosis-hoz hasonlíthat(nak), így a szakorvosi vizsgálat, véleményezésés rendszeres nyomon követés életet menthet!

Amennyiben a nyári hónapokat követően észreveszünk magunkon  újonnan megjelenő pigmnetfoltokat, mindenképpen érdemes felkeresni egy megfelelő Szakértőt! Rosszindulatú elváltozások esetén kiemelkedően fontos a korai stádiumban való diagnosztizálás és az idejében elkezdett kezelés!

A CMC Déli Klinika® szakértői csapata Dr. Liszkay Gabriella Professzor Asszony vezetésével kiemelten fontosnak tartja a bőrrák megelőzését, korai felismerését és komplex kezelését. Bőrgyógyász szakrendelésünk ráadásul OKTBERTŐL SZOMBATON IS elérhető!

Ne vigye vásárra a bőrét!
Minden, amit tudnia kell a bőrrák szűrésről és a gyilkos kór megelőzéséről
...tovább olvasom
🔎

Az utóbbi évtizedekben a napozás mellett egyre elterjedtebbé vált a szolárium használata, főként a téli időszakban. A világméretű turizmus révén pedig olyan populációk is alkalmi, de intenzív napsugárzásnak tehetik ki magukat, amelyek evolúciós léptékben eddig nem szokhattak hozzá ilyen dózisokhoz. Ez a trend lehet az egyik oka a bőrrákok rohamosan szaporodó előfordulásának és annak a megdöbbentő ténynek, hogy az elmúlt három évtizedben több emberben alakult ki bőrrák, mint az összes többi daganatféleség összesítve.

Az amerikai Mayo Klinika vizsgálati adatai alapján az elmúlt négy évtizedben összességében közel nyolcszorosára emelkedett a bőrrák előfordulása a középkorú (40-60 év közötti) emberek körében.

A kutatást végző szakemberek közel 140 000 ember adatainak az elemzése alapján azt állapították meg, hogy az 1970-es évekhez képest az elmúlt évtizedben a festéksejtes bőrrák/melanoma előfordulása drámai mértékben, 24-szeresére (!) növekedett a fehér bőrű nők és 4,5-szeresére a 40-60 év közötti fehér bőrű férfiak esetében.

Az adatok részletes elemzése rámutatott arra is, hogy a 40-50 év közötti nők körében volt a legnagyobb az emelkedés mértéke amely a kutatást vezető Dr. Brewer szerint valószínűleg összefüggésbe hozható  az egyre terjedő és népszerűsödő szolárium használattal, a különböző hormonális változásokkal, valamint az ózonréteg elvékonyodása miatt megnövekedett káros UV sugárzással.  10 perc szoláriumozás UV dózisa megegyezik egy egész napi, fényvédelem nélküli, nyári napozással. A fénycsövek által kibocsátott sugarak hatására genetikai módosulás történik a DNS-ben, így a melanint termelő sejtek kontrollálatlanul osztódni kezdenek. Ezek a környezeti hatások az utóbbi években megháromszorozták a melanoma előfordulását a 20-30 éves nők körében is!

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a vizsgált időszakban 7%-kal javult évente a teljes túlélés melanomában, amely nagymértékben köszönhető a rendszeres és eredményesebb ön és/vagy szűrővizsgálatoknak és így a daganatok korai felismerésének és időben történő eltávolításának.

Az évenkénti szakorvosi szűrővizsgálatot nem érdemes halogatni!

Különösen akkor, ha:

 • új anyajegy jelenik meg a bőrünkön
 • megváltozik a már meglévő anyajegyek mérete, színe, alakja, azaz megnövekszik, aszimmetrikussá vagy elmosódott szélűvé válik
 • az anyajegy váladékozni, viszketni, vagy vérezni kezd.

Az anyajegyeket célszerű még a nyári hónapok előtt ellenőriztetni és amennyiben a szakember szükségesnek látja akkor a gyanús anyajegyeket a nyári nagy meleg előtt eltávolíttatni, hogy minél kevésbé befolyásolja a gondtalan nyaralásunkat és az egyre erősödő UV sugárzás ne befolyásolja a zavartalan sebgyógyulást.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!