Sokan nem is gondolnák, de legnagyobb kiterjedésű szervünk a bőr, mely az első védelmi vonala szervezetünknek. Bőrünk ápolása tehát nemcsak a szépség, de egészségünk megőrzése szempontjából is lényeges!

„Kültakarónk”, a bőrünk a legnagyobb szervünk, tömege 2-3 kilogramm, az alatta lévő zsírréteggel együtt átlagosan 12 kilogramm. Fő feladata, hogy védje belső szerveinket, ugyanakkor érzékszerv is, mivel a fájdalmat, a tapintást, a hőt bőrünk segítségével tapasztaljuk meg és mindezek mellett szerepe van hőháztartásunk szabályozásában is.

Sokrétű szerepéből adódóan köze lehet a krónikus megbetegedésekhez

A bőr szerepét a krónikus betegségekkel kapcsolatban a kaliforniai egyetem kutatói tanulmányozták. Az már régen kiderült, hogy az öregedéssel a gyulladásos folyamatok egyre fokozódnak szervezetünkben, ezt viszketés és bőrszárazság formájában a saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk. Bőrünk áteresztőképessége a korral együtt sajnos nő, víztartalma pedig csökken, így a kórokozók könnyebben jutnak szervezetünkbe. Sokáig hihetetlennek tűnt, hogy bőrünk hozzájárul szervezetünk gyulladásos folyamataihoz, de az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a bőrbetegségek, mint például a pikkelysömör vagy a bőrgyulladás (dermatitis) igenis növelheti akár szívbetegségek kockázatát is! Ebből az következik, hogy a bőrben zajló gyulladásos folyamatok csökkentése jótékony hatással lehet hosszútávú egészségünkre is.

A kaliforniai egyetem kutatói 58 év feletti embereket vontak be egy vizsgálatba, amelyben a gyulladásos paraméterek változásait figyelték meg testápolók használatával összefüggésben. A résztvevők 30 napon keresztül,naponta kétszer kentek magukra testápolót az egész testükön. A testápoló krémek háromfajta zsiradékot tartalmaztak; koleszterint, szabad zsírsavat és ceramidot. A 30. nap után egyöntetűen csökkenést tapasztaltak a gyulladásos mutatókban.

Őrizze meg bőrének, illetve szervezetének fiatalságát! Kérje bőrgyógyász szakorvosaink segítségét az Ön bőrtípusának legmegfelelőbb bőrápoló készítmény(ek) kiválasztásában, valamint a különböző bőrelváltozások korai felismerésében és hatékony kezelésében! 

💡
Tudta, hogy a bőrdaganatok a leggyakrabban előforduló daganatok világszerte?
Évente több bőrrák alakul ki, mint az összes daganatos betegség együttvéve!
Déli Klinika Bőrrák Diagnosztikai Központjában csúcstechnológiás, kombinált bőrrákszűrést végzünk, hogy a lehető legkorábbi pillanatban fényt derítsünk a gyanús elváltozásokra! 

Esztétikai bőrsebész specialistáink szükség esetén segítséget nyújtanak a gyanús anyajegyek szakszerű eltávolításában és így megvalósítható a gyors és teljes gyógyulás!

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Cukorbetegség és a COVID-19
Cukorbetegség és a COVID-19
Cukorbeteg vagyok. Veszélyeztetettebb vagyok?
Mit érdemes tudni az atípusos tüdőgyulladásról?
Mit érdemes tudni az atípusos tüdőgyulladásról?
Az atipikus tüdőgyulladás az alsó légutakat érintő fertőzés. A kórokozó baktériumok általában kevésbé súlyos tüneteket generálnak...
Milyen szűrővizsgálatot válasszunk?
Milyen szűrővizsgálatot válasszunk?
Sokszor mégsem akarunk hallani sem orvosról sem vizsgálatról mindaddig amíg valamilyen kellemetlen panasszal nem szembesülünk. Gyakran még ezt köve...

Looking for excellent and trusted replica rolex watch sites, Perfect Replica is one of the most trusted sites in the industry.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...