További blog bejegyzéseink

Nemzetközileg is elismert szakorvosaink által összeállított cikkek.

„Gyerekkorom óta vonzott az emberi test működése, a folyamatos változás, a gyors és lassú döntések változatossága. Kezdetben belgyógyász akartam lenni, de az nem volt elég mozgalmas nekem, majd gyerekgyógyász, viszont képtelen lettem volna egy apró testet akár csak megszúrni is. Így találtam a szülész-nőgyógyászat területére, ahol emberileg és szakmailag is rengeteg szépség és feladat van. Elképesztő komplex és összetett a női test és lélek. Ehhez tizenöt éve endokrinológiai szakvizsgát is tettem, úgy éreztem, ez az én utam és így tudok a legtöbbet adni, segíteni a betegeimnek, akik sokszor többféle problémával is küzdenek, aminek a gyökereit együtt tudjuk kideríteni és kezelni.

img-1290-e1553700464156-768x890

Az ember életében kisebb, nagyobb mérföldkövek vannak, ezeket értékelni, értelmezni és megélni is tudnunk kell. Vannak párok, akik 15 évnyi próbálkozás, akár sokszoros lombik után jutnak el hozzám, pedig nem ritkán csak az lenne a megoldás, hogy alaposan térképezzük fel a lehetséges okokat, problémákat. A legfontosabb mindig, bármely panasz esetén a széleskörű kikérdezés, kivizsgálás és ez alapján az ő számára legalkalmasabb kezelés kiválasztása. Amióta a pályán vagyok, sokat változott a világ. Részben ugyan sokkal egészségtudatosabbak lettek az emberek.

De az interneten összeszedett információkkal sokszor már kész diagnózissal érkeznek a páciensek, s nehezen bízzák ránk, orvosokra magukat. Pedig a bizalom lenne a legfontosabb. A másik, amit sajnos mind inkább látok, hogy a gyerekvállalás csodája veszett el. Egyfajta projektként kezelik az egészet és sokszor nem látom azt az igazi örömet, amit egy kisbaba születésének adnia kellene. Hogy igazán megélnék azt a csodát, azt a pillanatot, ami az életben egyetlen egy van és megismételhetetlen.

Nekem egyébként minden nap siker, ha tudom, hogy valakinek segíthettem. Hogy úgy fekszem le aludni, hogy a tükörbe tudok nézni, mert megtettem mindent, ami tőlem telhetett. Van persze, hogy mi is hibázunk, azt pedig be kell ismerni, mert lehetünk fáradtak, kimerültek, de javítani mindig lehet. Ha képesek vagyunk ezzel is szembenézni.”

Dr. Csóka Miklós

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Dr. Kunos László: Tisztességgel, emberséggel ellátni a beteget, nekem ez a legfontosabb
Dr. Kunos László: Tisztességgel, emberséggel ellátni a beteget, nekem ez a legfontosabb
Dr. Kunos László: Nagyon sok súlyos rendellenesség is előjöhet alvás közben, a ritmuszavartól a refluxig rengeteg probléma...
Dr. Doros Attila: Csapatmunkában és alázattal a betegek felé, csak így lehet
Dr. Doros Attila: Csapatmunkában és alázattal a betegek felé, csak így lehet
„Nem mondhatom, hogy mindig is orvosnak készültem, sőt! Az egyetemen is csak kerestem a helyem, de még a diplomával a kezemben sem láttam, hogy akk...
Dr. Vághy Beatrix: Egy beteg esete sem oldható meg rutinból
Dr. Vághy Beatrix: Egy beteg esete sem oldható meg rutinból
„Gyerekkorom óta az orvoslásban élek. Apukám kézsebész, édesanyám egy 10 ezer fős körzet gyermekorvosa volt. Naponta láttam azt a fajta szakmai sze...

Looking for excellent and trusted replica rolex watch sites, Perfect Replica is one of the most trusted sites in the industry.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...