2019. 03. 27.

Dr. Csóka Miklós: Nekem minden nap siker, ha valakinek segíteni tudtam

Ismerjék meg közelebbről azokat a szakértőinket, akikkel együtt dolgozunk.
Szakértőink bemutatása – ahogy szemléletünk is – a megszokottól eltérő.

Szeretnénk, ha egy emberi képet is kapnának kollégáinkról, hogy a szakmai sikereik mellett megismerhessék bennünk a gyógyító személyiséget is. Azt a személyt, akire majd rábízzák egészségüket. Hogy lássák, eldönthessék ki a legmegfelelőbb szakértőnk, akivel a legkönnyebben tudnak együtt dolgozni a gyógyulásért.
Mert nálunk nem csak a siker, de az ahhoz vezető út is közös.

„Gyerekkorom óta vonzott az emberi test működése, a folyamatos változás, a gyors és lassú döntések változatossága. Kezdetben belgyógyász akartam lenni, de az nem volt elég mozgalmas nekem, majd gyerekgyógyász, viszont képtelen lettem volna egy apró testet akár csak megszúrni is. Így találtam a szülész-nőgyógyászat területére, ahol emberileg és szakmailag is rengeteg szépség és feladat van.

Elképesztő komplex és összetett a női test és lélek. Ehhez tizenöt éve endokrinológiai szakvizsgát is tettem, úgy éreztem, ez az én utam és így tudok a legtöbbet adni, segíteni a betegeimnek, akik sokszor többféle problémával is küzdenek, aminek a gyökereit együtt tudjuk kideríteni és kezelni.

Az ember életében kisebb, nagyobb mérföldkövek vannak, ezeket értékelni, értelmezni és megélni is tudnunk kell. A legfontosabb mindig, bármely panasz esetén a széleskörű kikérdezés, kivizsgálás és ez alapján az ő számára legalkalmasabb kezelés kiválasztása.


Vannak párok, akik 15 évnyi próbálkozás, akár sokszoros lombik után jutnak el hozzám, pedig nem ritkán csak az lenne a megoldás, hogy alaposan térképezzük fel a lehetséges okokat, problémákat.

 

Amióta a pályán vagyok, sokat változott a világ. Részben ugyan sokkal egészségtudatosabbak lettek az emberek, de az interneten összeszedett információkkal sokszor már kész diagnózissal érkeznek a páciensek, s nehezen bízzák ránk, orvosokra magukat. Pedig a bizalom lenne a legfontosabb. A másik, amit sajnos mind inkább látok, hogy a gyerekvállalás csodája veszett el. Egyfajta projektként kezelik az egészet és sokszor nem látom azt az igazi örömet, amit egy kisbaba születésének adnia kellene. Hogy igazán megélnék azt a csodát, azt a pillanatot, ami az életben egyetlen egy van és megismételhetetlen.

Nekem egyébként minden nap siker, ha tudom, hogy valakinek segíthettem. Hogy úgy fekszem le aludni, hogy a tükörbe tudok nézni, mert megtettem mindent, ami tőlem telhetett. Van persze, hogy mi is hibázunk, azt pedig be kell ismerni, mert lehetünk fáradtak, kimerültek, de javítani mindig lehet. Ha képesek vagyunk ezzel is szembenézni.”

 

💡Tekintse meg a Főorvos Úr adatlapját!

 

Hasonló bejegyzések